Projekt MOJE MESTO se je izvajal v šolskem letu 2015/16.

V enoti Klinični center so otroci obiskovali središče mesta ter iskali značilnosti, zaradi katerih je mesto dobilo nagrado Zelena prestolnica Evrope 2016. V skupinah so nastajale makete posameznih delov našega mesta z vsemi podrobnostmi, ki jih največkrat opazijo le otroci. Ko smo dele maket sestavili, so se spojile ceste, ulice, trgi, parki vse od našega vrtca do Mestne hiše. Nastala je občudovanja vredna ljubljanska »veduta«, z ljubkimi podrobnostmi, ki jih imajo rade otroške oči, odrasli pa jih velikokrat prezremo.

Vrtec Vodmat, enota Klinični center je za projekt “MOJE MESTO” dobil nagrado “ZLATA KOCKA”. Nagrado podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor in je del mednarodnega natečaja Svetovne zveze arhitektov.  

Delo, 1. 3. 2017 ZLATA KOCKA – plakat

 

V enoti Vodmat so otroci iskali in raziskovali poti od vrtca do Mestne hiše. Na teh poteh so otroke na skrivnih mestih čakali škratki, vrata, da potrkajo nanje, glas, da ga ujamejo v uho. Na poti je tudi mnogo mostov, s katerih lahko opazujemo, kaj vse nas lepega v mestu obdaja ter mnogo kipov, ki nam sporočajo svoje zgodbe. Kot Janko in Metka so otroci označili te poti in nastale so: pot mostov, pot kipov, zvočna pot, pravljična pot, grafitna pot in pot srečevanja. Vabljeni, da se tudi sami podate po njih in nas obiščete v našem vrtcu.

 

Vodji projekta: Franja Mojca Škof in Darja Štirn

Strokovne delavke: Ljiljana Anderlič, Alenka Cegnar, Frančiška Jagunić, Marjana Jovanovska, Vanja Kep, Romana Kos, Tatjana Krmpot, Urša Luznar, Katarina Munda Udovič, Pia Pal, Jana Pevec, Tana Radan, Dunja Srdarev, Ivica Žlogar, Tilka Blatnik, Alenka Dembsky, Marijana Furlan, Barbara Hren, Vesna Košir, Katarina Lampič, Nataša Lovko Završnik, Maja Mlakar, Aleksandra Muc, Snežana Padjen, Vesna Pantič, Teja Rus Zalokar, Teja Zavec, Žaklina Zahirović.

Umetniki v projektu Poti: Miha Artnak, Tadej Bernik, Špela Frlic, Rada Kikelj Drašler, Jure Markota, Veljko Zejak

Utrinki iz prireditve v Mestni hiši

(Skupno 915 obiskov, današnjih obiskov 1)