jakopicV šolskem letu 2008/09 so otroci v obeh enotah aktivno, preko lastne ustvarjalnosti, spoznavali dela slovenskih impresionistov, še posebej so se ustavljali pri delih Riharda Jakopiča. Projekt je razvijal pristope, kako otroku približati umetniško ustvarjanje in v njih vzbuditi umetniško žilico. Projekt je razvijal pristope, kako otroku približati umetniško ustvarjanje in v njih vzbuditi umetniško žilico.

Otrokom je omogočal avtentično izkušnjo z deli impresionistov preko obiska razstave v Narodni galeriji in srečanj z umetniki. Po značilnostih impresionističnega slikarstva je projekt otrokom skušal približati zavedanje trenutka, prizorov iz vsakdanjega življenja in narave, ki so jih kasneje sami domišljijsko in po spominu upodabljali. Naučili so se pomena svetlobe in barv. Namen projekta je pri otrocih razviti estetsko občutljivost.

V vrtcu smo zgradili tudi poseben paviljon, v katerem so otroci predstavljali svoje stvaritve, jih občudovali in komentirali. 

S projektom smo kandidirali na razpisu Mestne občine Ljubljana ob 140-letnici rojstva Riharda Jakopiča – čas impresionizma na slovenskem.

Povezave

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)