PP Logotip Vrtec VodmatV šestdesetih letih je bilo v Ljubljani veliko pomanjkanje organiziranega varstva predšolskih otrok, zato so krajani na področju Starega Vodmata varstvo predšolskih otrok uredili kar v bližnjih stanovanjskih blokih. Prva namensko zgrajena stavba za vrtec je svoja vrata odprla leta 1968 in dobila ime Vrtec Vodmat.

Leta 1979 je nastal tudi logotip Vrtca Vodmat, deček in deklica v rdečih in rumenih oblačilih, ki ga je oblikovala mama varovanca vrtca ga. Zala Dobnikar. Logotip je Vrtec Vodmat ponesel s seboj v združitev vrtcev nekdanje občine Center, sam je postal enota Vrtca Ljubljana Center, logotip pa je postal uradni znak novega vrtca.

Vrtcu Ljubljana Center se je v devetdesetih letih priključil tudi Vrtec Klinični center, ki je bil do takrat deloval v okviru bolnišnic, zgrajen je bil v letu 1974 za potrebe delavcev Kliničnega centra.

Vrtec Ljubljana Center se je po dvajsetih letih razdružil v štiri samostojne vrtce in enota Vodmat in enota Klinični center sta 2004–ega postali enoti Vrtca Vodmat. Logotip vrtca se je znova vrnil v vrtec, za katerega je nastal.

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)