IMG_3359Cilj projekta: Spoznavanje zakonitosti življenja v povezavi s prazničnim letom Slovencev, razvijanje kritičnosti, ustvarjalnosti in kreativnosti.

Zunanji sodelavci v projektu: Slovenski etnografski muzej; Jure Markota, umetnik; Mojca Leben, specialistka za kreativni gib in neverbalno komunikacijo.

Izvedene dejavnosti
  • Za strokovne delavce: pogovor in debata na temo uporabe umetnosti in indukcije v izvedbenem kurikulu vrtca, delavnica v izvedbi Mojce Leben na temo ognja v slovenskem ljudskem izročilu, oblikovanje načrta po principu pet stopenjske logike načrtovanja, izvedba v oddelkih, sprotne refleksije na aktivih, priprava in organizacija zadnjega koraka, ki zaznamuje družbeni angažma
  • Za otroke: v prvem koraku, ki zaznamuje občutljivega, odprtega posameznika, načrtovanje dejavnosti, ki spodbudijo, angažirajo vznemirijo zanimanje za temo Ogenj – dejavnosti so glede na specifiko enote v prvi fazi usmerjene v eksperimentiranje na temo “Kako nastane ogenj?”, obisk Slovenskega etnografskega muzej (SEM), obisk umetnika v vrtcu, ogenj v povezavi z zmanjševanjem moči sonca… obredi, ki okrog tega potekajo, oblikovanje svojih predlog za praznovanja zimskega solsticija oz. Rožiča (ko je sonce na koncu svojih moči in se ponovno rodi), priprava javnega dogodka, akcije, zastave.

Projekt se je v šolskem letu 2012/2013 izvajal v enoti Klinični center, vanj so bilo vključeni vsi oddelki in strokovni delavci v enoti.

Vodja projekta: Darja Štirn Koren, pedagoginja.

Galerija slik

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)