Preskoči na glavno vsebino

Jedilnik - oddelek 1-2 leti

Jedilni list za starostno skupino 1-2 leti

Ponedeljek, 24. 3. 2025

Zajtrk: mlečni riž na eko mleku, dušene borovnice
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: eko krompir v kosih, kislo zelje, pečen piščanec, skutina pena s mletimi lešniki
Pop. malica: pomaranča, eko črni mešani kruh


Torek, 25. 3. 2025

Zajtrk: bela kava (eko mleko), eko ržen mešani kruh, zelenjavni namaz, eko list solate
Dop. malica: eko jabolko
Kosilo: ohrovtova juha s proseno kašo, piščančja rižota, eko rdeča pesa
Pop. malica: eko hruška, eko pecivo


Sreda, 26. 3. 2025

Zajtrk: otroški čaj z medom in limono, eko koruzni kruh, skutin namaz z zelišči
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: piščančja obara z lečo in polnozrnatimi žličniki, jabolčna pita (eko jabolka), limonada brez sladkorja
Pop. malica: kivi, 1/2 eko sirova štručka


Četrtek, 27. 3. 2025

Zajtrk: bela kava (eko mleko), kruh s semeni, tunin namaz s kislimi kumaricami
Dop. malica: grozdje
Kosilo: špinačna juha z vlivanci, sirovi kaneloni, pire krompir, kuhana zelenjava v prilogi
Pop. malica: eko jabolko, eko ovseno pecivo


Petek, 28. 3. 2025

Zajtrk: naravni jogurt s probiotičnimi kulturami, koruzni kosimči
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: grahova kremna juha, drone testenine s haše (eko govedina) omako, parmezan, mešana solata
Pop. malica: banana




OPOMBE:

  • Sadni krožnik se sestavi za vsak dan posebej, glede na ponudbo sadja.
  • Seznam jedi v katalogu je urejen po abecednem redu, nazivi jedi so različni vendar sovpadajo nazivom jedi, ki so navedeni na jedilniku.
  • Vsi dietni obroki, ki jih pripravljamo po navodilih pediatrov kljub skrbnemu rokovanju in pripravi lahko vsebujejo alergene v sledovih.
  • Jedilni list za popoldanske oddelke vsebuje enake jedi, le da je zaporedje obrokov drugače.
  • Označene jedi z zvezdico* vsebujejo ekološko živilo. Označevanje ekoloških jedi na jedilniku, je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi kadrovskih, tehničnih ali drugih nepredvidljivih situacij.