Preskoči na glavno vsebino

Jedilnik - oddelek 1-2 leti

Jedilni list za starostno skupino 1-2 leti

Ponedeljek, 10. 05. 2021

Zajtrk: ovseni kosmiči na eko mleku, lešnikov posip
Dop. malica: sadni krožnik, čaj
Kosilo: zelenjavna juha, dušena eko govedina v zelenjavni omaki, rženi svaljki
Pop. malica: sadna kaša iz banan in borovnic


Torek, 11. 05. 2021

Zajtrk: prosena kaša na eko mleku, suhe slive
Dop. malica: sadni krožnik, čaj
Kosilo: zelenjavna enolončnica z eko ravioli in kvinojo, skutina pita, sadna čežana brez dodanega sladkorja
Pop. malica: naravni jogurt, eko črna žemlja 20 g


Sreda, 12. 05. 2021

Zajtrk: bela kava, štručka fit pp, eko jagodna marmelada
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: porova kremna juha dušen lososov polpet, baby korenje v prilogi, pire krompir, zelena solata
Pop. malica: sadna kaša s kosmiči, eko pecivo s korenjem 20g


Četrtek, 13. 05. 2021

Zajtrk: mleko, (čaj), koruzni mešani kruh, bučni namaz
Dop. malica: sadni krožnik, čaj
Kosilo: grahova juha, djuveč s piščančjim mesom, sestavljena kuhana solata
Pop. malica: hruška/ sadna kaša, koruzna štručka 20 g


Petek, 14. 05. 2021

Zajtrk: mlečni močnik z ajdovo moko, čokoladni posip
Dop. malica: sadni krožnik, čaj
Kosilo: polnozrnate testenine, haše omaka iz junetine, rdeča pesa v solati, 100% pomarančni sok
Pop. malica: banana




OPOMBE:

  • Sadni krožnik se sestavi za vsak dan posebej, glede na ponudbo zrelosti sadja.
  • Seznam jedi v katalogu je urejen po abecednem redu, nazivi jedi so različni vendar sovpadajo nazivom jedi, ki so navedeni na jedilniku.
  • Vsi dietni obroki, ki jih pripravljamo po navodilih pediatrov lahko vsebujejo alergene v sledovih.
  • Jedilni list za popoldanske oddelke vsebuje enake jedi, le da je zaporedje obrokov drugače.
  • Okrajšave EKO, BIO, KV, IK… so okrajšave za ponudbo živil iz shem kakovosti, glede na izvor živil (EKO, BIO- ekološka pridelava, KV – živila po sistemu kratkih verig lokalnih pridelovalcev, IK- integrirana kakovost).
  • Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi kadrovskih, tehničnih ali drugih nepredvidljivih situacij.