Preskoči na glavno vsebino

Jedilnik - oddelek 2-6 let

Jedilni list za starostno skupino 2-6 let

Ponedeljek, 18.1.2021

Zajtrk: mleko, (čaj), žepek z gozdnimi sadeži pp
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: lečina juha, zapečene testenine s skuto in zelenjavo, eko rdeča pesa v solati
Pop. malica: jabolko, eko ajdovo pecivo

Torek, 19.1.2021

Zajtrk: bela kava, pisani mešani kruh obložen s sirom in sadjem, orehi kv
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: zelenjavna kremna juha, puranje meso po vrtnarsko, dolgozrnati riž, sestavljena solata (zelje, zelena)
Pop. malica: pomaranča, makovka

Sreda, 20.1.2021

Zajtrk: kakav, (čaj), pirin kruh hribovc, čičerikin namaz, zelenjava
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: goveja juha z zvezdicami, kuhana eko govedina, pire krompir, bučke v omaki, melona
Pop. malica: hruška, skutina žemlja

Četrtek, 21.1.2021

Zajtrk: prosena kaša na mleku, suhe slive
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: kolerabna kremna juha, junečji zrezki v čebulni omaki, zdrobov cmok, sestavljena solata (zelena, motovilec)
Pop. malica: 0,2l borovničev nektar, črna kajzerica brez aditivov

Petek, 22.1.2021

Zajtrk: zeliščni čaj z medom in limono, rženi kruh, mesno zelenjavni namaz
Dop. malica: sadni krožnik
Kosilo: fižolova mineštra z junečjim mesom, donavski valovi, limonada brez sladkorja
Pop. malica: banana





OPOMBE:

  • Sadni krožnik se sestavi za vsak dan posebej, glede na ponudbo zrelosti sadja.
  • Seznam jedi v katalogu je urejen po abecednem redu, nazivi jedi so različni vendar sovpadajo nazivom jedi, ki so navedeni na jedilniku.
  • Vsi dietni obroki, ki jih pripravljamo po navodilih pediatrov lahko vsebujejo alergene v sledovih.
  • Jedilni list za popoldanske oddelke vsebuje enake jedi, le da je zaporedje obrokov drugače.
  • Okrajšave EKO, BIO, KV, IK… so okrajšave za ponudbo živil iz shem kakovosti, glede na izvor živil (EKO, BIO- ekološka pridelava, KV – živila po sistemu kratkih verig lokalnih pridelovalcev, IK- integrirana kakovost).
  • Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi kadrovskih, tehničnih ali drugih nepredvidljivih situacij.