Preskoči na glavno vsebino

Jedilnik - oddelek 2-6 let

Jedilni list za starostno skupino 2-6 let

Ponedeljek, 19. 04. 2021

Zajtrk: prosena kaša na mleku, suhe slive
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: cvetačna juha, lazanja s telečjim mesom in zelenjavo, sestavljena solata (zelena, rukola, koruza)
Pop. malica: eko jabolko (kv), eko pecivo z zelenjavo

Torek, 20. 04. 2021

Zajtrk: bela kava, čaj, črni kruh brez aditivov, mesno zelenjavni namaz
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: špargljeva kremna juha, piščanec v smetanovi omaki s eko porom in eko korenjem, domač pirin cmok, sestavljena solata (radič, zelje)
Pop. malica: kivi, orehovi rogljički - keksi

Sreda, 21. 04. 2021

Zajtrk: mleko, čaj, eko ovseni mešani kruh, maslo, eko marmelada
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: goveja juha z vodnimi vlivanci (eko govedina), kuhana eko govedina v omaki, njoki, rdeča pesa v solati
Pop. malica: banana

Četrtek, 22. 04. 2021

Zajtrk: otroški čaj z medom in limono, koruzni mešani kruh, domač piščančji namaz z zelenjavo in zelišči
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: riba po dunajsko, krompirjeva solata z zelenjavo, skutina pena z jagodičjem
Pop. malica: hruška, kruhov rogljič

Petek, 23. 04. 2021

Zajtrk: naravni jogurt lm, sirov burek, sveža zelenjava
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: bograč, kremna rezina, 100% sadni sok razredčen z vodo
Pop. malica: pomaranča, eko polnozrnato pecivo




OPOMBE:

  • Sadni krožnik se sestavi za vsak dan posebej, glede na ponudbo zrelosti sadja.
  • Seznam jedi v katalogu je urejen po abecednem redu, nazivi jedi so različni vendar sovpadajo nazivom jedi, ki so navedeni na jedilniku.
  • Vsi dietni obroki, ki jih pripravljamo po navodilih pediatrov lahko vsebujejo alergene v sledovih.
  • Jedilni list za popoldanske oddelke vsebuje enake jedi, le da je zaporedje obrokov drugače.
  • Okrajšave EKO, BIO, KV, IK… so okrajšave za ponudbo živil iz shem kakovosti, glede na izvor živil (EKO, BIO- ekološka pridelava, KV – živila po sistemu kratkih verig lokalnih pridelovalcev, IK- integrirana kakovost).
  • Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi kadrovskih, tehničnih ali drugih nepredvidljivih situacij.