Preskoči na glavno vsebino

Nagovor ravnateljice

Ob smehu in razposajenem vrišču otrok vsak dan oživijo štiri stavbe vrtca, ki se nahajajo na območju Starega Vodmata v centru Ljubljane in v stavbi v bližini Kliničnega centra. S prilagojenim programom kratkočasimo in razveseljujemo tudi otroke s posebnimi potrebami in male bolnike v bolnišničnih oddelkih.

Vsi, ki smo zaposleni v Vrtcu Vodmat, si prizadevamo za ustvarjanje spodbudnega in prijetnega vzgojnega okolja, v katerem se otroci počutijo varno in sprejeto ter se vanj vsakodnevno radi vračajo. Kadar otrok iz objema staršev z veseljem steče k svoji vzgojiteljici oziroma k vzgojitelju, vemo, da delamo dobro. Pri spremljanju razvoja in počutja otrok moramo biti vzgojitelji zelo rahločutni in izrabiti vse tiste možnosti, ki nam pomagajo razumeti njihove potrebe, želje, stiske, opaziti njihove posebne darove, se iskreno veseliti njihovega napredka, medsebojnega sodelovanja ter pomoči. Pri nas otroci veliko raziskujejo, obiskujejo naravno in urbano okolico, prakticirajo raznovrstne umetnosti, se preizkušajo v reševanju ekoloških problemov in s podporo odraslih pogumno vstopajo v različne odnose s samim seboj, z drugimi in okoljem.

V vrtcu želimo našim otrokom na čim bolj aktiven in neposreden način približati okolico znotraj in zunaj vrtca. Spodbujamo njihovo radovednost in jih navajamo na samostojnost pri reševanju miselnih, bivanjskih in drugih težav.

Ljubezen do otrok je osnovno vodilo delovanja našega vrtca, to pa je seveda zaokroženo s strokovnim znanjem, z razumevanjem njihovih razvojnih potreb in s spoštovanjem otrokovih pravic. S celovitim vzgojno-izobraževalnim delom dopolnjujemo primarno družinsko vzgojo in v sodelovanju s starši podpiramo razvoj ustvarjalnih, veselih, samozavestnih in uspešnih mladih oseb.

»Radi vedno radovedni«

Dobrodošli v našem vrtcu!

Marta Korošec, ravnateljica