Preskoči na glavno vsebino

Jedilnik - oddelek 2-6 let

Jedilni list za starostno skupino 2-6 let

Ponedeljek, 10. 11. 2025

Zajtrk: ovseni kosmiči na mleku, dušeno sadje brez sladkorja
Dop. malica: *sveže sadje, zelenjava
Kosilo: juha iz zelene, domač mesno zelenjavni polpet (teletina), pire krompir, solata (radič, krompir, fižol)
Pop. malica: kaki, ržen kruh

Torek, 11. 11. 2025

Zajtrk: kakav, *koruzni kruh, jajčni namaz (*jajca), *paprika
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: cvetačna juha s proseno kašo, piščančje krače bkk, mlinci, rdeče sladko zelje, mandarina
Pop. malica: hruška, *pecivo z korenjem

Sreda, 12. 11. 2025

Zajtrk: šipkov čaj z *limono, polbeli kruh z manj soli brez aditivov, sardelin namaz, zelenjava
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: grahova kremna juha, musaka z zelenjavo in lečo, sestavljena solata
Pop. malica: skuta muki, graham kruh

Četrtek, 13. 11. 2025

Zajtrk: bela kava, štručka fit prerezana, *marmelada
Dop. malica: sveže in suho sadje
Kosilo: brokoli krem juha z ješprenjem, telečja pečenka v omaki z grahom, kruhov cmok, *rdeča pesa
Pop. malica: banana

Petek, 14. 11. 2025

Zajtrk: čaj gozdni sadeži z *limono, prerezana makovka, salama puranja prsa z 80% prsi, kumarice
Dop. malica: sveže sadje
Kosilo: bujta repa s svinjino, donavski valovi, voda
Pop. malica: mleko 0,2l, polnozrnata žemlja




OPOMBE:

  • Sadni krožnik se sestavi za vsak dan posebej, glede na ponudbo sadja.
  • Seznam jedi v katalogu je urejen po abecednem redu, nazivi jedi so različni vendar sovpadajo nazivom jedi, ki so navedeni na jedilniku.
  • Vsi dietni obroki, ki jih pripravljamo po navodilih pediatrov kljub skrbnemu rokovanju in pripravi lahko vsebujejo alergene v sledovih.
  • Jedilni list za popoldanske oddelke vsebuje enake jedi, le da je zaporedje obrokov drugače.
  • Označene jedi z zvezdico* vsebujejo ekološko živilo. Označevanje ekoloških jedi na jedilniku, je v skladu s pogoji označevanja ekoloških živil Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi kadrovskih, tehničnih ali drugih nepredvidljivih situacij.