Preskoči na glavno vsebino

Dogodki in pomembna obvestila

    SPOŠTOVANI OTROCI, STARŠI, DOBRODOŠLI V NOVEM ŠOLSKEM LETU.

    26.08.2021

    Čeprav med poletjem nismo bili brez otroškega  živžava in smeha, se veselimo  prvega šol. dne, ko bo v vseh igralnicah spet stopil običajni ritem: prihodi, poljubčki v slovo, druženje in skupinske igre otrok, spoznavanje novih prijateljev, rajanje, raziskovanje … . In želimo ter upamo, da bi tako potekalo vsak dan, celo šol. leto.

    Šol. leto začenjamo z ustaljenim poslovnim časom, otroci pa bodo v svojih igralnicah od 7.00 do 16.00 in se zaradi zaščitnih ukrepov v notranjih prostorih skupine ne bodo družile med seboj. Pred 7.00 in po 16.00 se bodo otroci združevali v dežurnih oddelkih, razpored bo viden na oglasnih deskah.

    Kurikulum se bo izvajal kot doslej, s posameznimi prilagoditvami zaradi ukrepov pred širjenjem virusa Covid-19.

    Ker sta zdravje in varnost otrok, tako za vas kot tudi za nas, ena od najpomembnejših ciljev, si želimo in vas prosimo, da še naprej skupaj spoštujemo in upoštevamo ustaljena navodila pristojnega ministrstva in priporočila NIJZ (v vrtcu starši in obiskovalci obvezno nosijo maske, obvezno je razkuževanje rok ob vstopu v vrtec, povečan je nivo splošnih higienskih ukrepov, v vrtec prihajajo le zdravi otroci, starši in zaposleni, z otrokom pride le en starš). Skladno z dopolnitvijo Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, z dne 23. 8. 2021, so tudi za starše, ne samo za zaposlene,  obvezni pogoji  PCT (preboleli, cepljeni, testirani), vendar le ob daljšem zadrževanju v vrtcu in ne ob vsakodnevnem spremstvu otroka v vrtec. PCT pogoj je torej potrebno izpolnjevati ob prisotnosti staršev pri uvajanju otroka novinčka, roditeljskih sestankih, pogovornih urah, na sejah Sveta staršev,  oz., pri vseh oblikah sodelovanja, ko se starši zadržujete v vrtcu dalj časa. Vsekakor pa ohranjamo zaupanje v odgovornost vseh, da vstopamo v vrtec izključno zdravi - otroci in odrasli. Prav tako vas prosimo, da nas sproti obveščate o odsotnostih otroka zaradi počitnic ali bolezni.

    V kakšni obliki bodo potekali roditeljski sestanki, ki jih vedno izvedemo v septembru, vas bomo še obvestili.

    Z željo, da vstopimo vsi v novo šol. leto optimistično in z medsebojnim zaupanjem ter da ga nemoteno izpeljemo do konca, vas lepo pozdravljam!

    Marta Korošec

    ravnateljica