Preskoči na glavno vsebino

Predstavitev

Vetrna zavese

07.08.2020

Vsebina projekta je nastala v okviru obogatitvenih dejavnosti s sofinanciranjem Mestne občine Ljubljana. Projekt je v vrtcu potekal v šolskem letu 2011/12.

V projektu smo med seboj povezali dve vsebini: Energije – obnovljivi viri in Umetnost in prostor ter ju nadgradili z našim poslanstvom, ki se dotika ekologije in spoštljivega odnosa do narave in ljudi.

Ob raziskovanju energij so se otroci bolj poglobljeno ukvarjali z energijo, ki nam jo daje VETER, ob tem pa iskali priložnosti in izzive, kjer bi lahko s pomočjo umetnosti, kot kanala za ustvarjanje in opazovanje, izrazili svoje doživljanje in razumevanje tega pojava. Otroci so skupaj z umetnikom ustvarili instalacije – VETRNE ZAVESE, ki so jih razobesili po igrišču. Vse so nastale iz odpadnega materiala, ki so mu dodali estetsko vrednost.

Vsebino smo povezali s prazničnim časom, ko je energija, ki nas povezuje, še močneje prisotna med nami. To je čas dobrih misli, želja, dotikov, objemov, skupaj preživetega časa … Pogovarjali smo se o željah otrok ter o potrebni energiji za uresničitev le teh. Poleg uresničitve želja nas je zanimalo tudi potovanje želje k drugi osebi, zato smo na pomoč povabili veter … Med instalacijami, ki smo jih razstavili na vrtčevskem igrišču, so tako v vetru poplesavale tudi želje otrok.

Vodja projekta je bila pedagoginja Darja Štirn.

Umetnik: akademski kipar Jure Markota

Sodelovali so vsi strokovni delavci iz enote Klinični center.